Google bouwt robots die zich gedragen als mensen

© Thinkstock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Android-oprichter Andy Rubin heeft een nieuwe bezigheid bij Google: het bouwen van robots die zich gedragen als mensen.

Google heeft de jongste tijd zeven ‘robotbedrijven’ overgenomen. Veel van deze bedrijven – waaronder Schaft, Meka en Redwood Robotics – zijn gespecialiseerd in het produceren van mensachtige robots of robotarmen.

Volgens The New York Times gaat de zoekgigant met behulp van deze firma’s zelf ‘menselijke’ robots bouwen, die mogelijk niet bedoeld zijn om aan consumenten te verkopen, maar die ingezet zullen worden bij de fabricatie van bijvoorbeeld elektronica.

Andy ‘Android’ Rubin Dit robotproject komt er onder de vlag van Google X, dat onder meer ook zelfrijdende wagens en internetballonnen ontwikkelt, en wordt geleid door Andy Rubin.

Rubin is de geknipte persoon voor de job: hij begon als ‘robot engineer’ bij lensfabrikant Carl Zeiss en was daarna een tijdje werkzaam als ‘manufacturing engineer’ bij Apple. Daar werd hij door zijn collega’s ‘Android’ genoemd, vanwege zijn liefde voor robots.

Die bijnaam kwam goed van pas: wat later stapte hij over naar Google, waar hij de gelijknamige software voor smartphones en tablets ontwierp. Andy Rubin is de man die van Android het meest dominante mobiele besturingssysteem ter wereld maakte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content