Google Chromecast voortaan ook in België te koop

De HDMI-dongle van Google om video en muziek te streamen naar je tv is voortaan ook verkrijgbaar in België.

De HDMI-dongle van Google om video en muziek te streamen naar je tv is voortaan ook verkrijgbaar in België.

Google verkoopt de stick via de Google Play Store voor 35 euro. Eerder deze week raakte al bekend dat Google voortaan ook films verhuurt en verkoopt via zijn Play Store, waarmee Google zijn Chromecast als alternatief voor andere tv-diensten (zoals Apple TV) lanceert. Al gaat het hier voor alle duidelijkheid enkel om een signaal dat je van je pc, tablet of smartphone doorstuurt naar je televisietoestel.

Onze redactie heeft de Chromecast de afgelopen weken al kunnen testen. Je steekt het toestel enerzijds in een vrije HDMI-poort van je tv. Wel moet je Chromecast nog voorzien van een stroombron via usb. Al is een vrije usb-poort op je tv ook geschikt om stroom af te tappen. Na enkele minuten installatie (het toestel moet je wifi-netwerk kunnen gebruiken) ben je klaar.

Chromecast laat je toe om een tabblad of (in experimente modus) je volledig scherm inclusief geluid, naar je tv te versturen in standaardkwaliteit of 720p. Ook YouTube heeft de functie ingebouwd. Maar het is is geen vervanger voor je HDMI-kabel, zo kan je je scherm niet uitbreiden naar Chromecast. Ook werkt de functie om je volledig scherm te transporteren niet altijd. Maar wie films of videofragmenten in Chrome bekijkt krijgt wel eennaadloze ervaring.

Daar komen nog apps bij voor Chromecast. Zo kan je Netflix, dat dit jaar nog naar België komt, via Chromecast bekijken en door de openstelling naar ontwikkelaars is de kans groot dat er op termijn wel meerdere toepassingen voor de hdmi-stick komen. Dat maakt van het toestel voor 35 euro, iets duurder dan de 35 dollar in de VS, wel een aanrader voor wie regelmatig online video’s kijkt of zonder veel bedrading foto’s, muziek of video van zijn smartphone, tablet of pc naar het grote scherm wil sturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content