Google doet mysterieus schip van de hand

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Eén van de twee mysterieuze Google-schepen, waarvan gedacht werd dat ze als datacenters dan wel showrooms gebruikt zouden worden, is door de zoekgigant verkocht.

Vorig jaar werden twee in aanbouw zijnde vaartuigen opgemerkt, één aan de oostkust en één aan de westkust van de VS. De schepen behoorden toe aan By and Large LLC, een dochteronderneming van Google.

Prompt begon het speculeren. Eerst werd gedacht dat de zoekgigant de schepen zou gebruiken als datacenters, later werd geclaimd dat ze omgebouwd zouden worden tot drijvende showrooms om producten als Google Glass te promoten. Google zou 4 miljoen dollar gepompt hebben in de ontwikkeling van de boten.

Maar nu heeft Google één van de schepen – dat in San Francisco ligt – alweer van de hand gedaan. Het werd verkocht aan het bedrijf Cashman Equipment Corp uit Portland, schrijft de Portland Press Herald.

Het mysterie blijft echter, want het is onduidelijk of en waarom Google er vanaf wil. Een dure grap die toch bleek mislukt te zijn? Op vlak van gratis publiciteit heeft het bedrijf er alvast wél een vette kluif aan gehad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content