Google en Audi werken aan interactief dashboard

Google gaat op CES een samenwerking met Audi aankondigen voor een interactief dasboard in de wagen.

Google gaat op CES een samenwerking met Audi aankondigen voor een interactief dasboard in de wagen.

De samenwerking zou volgende week worden aangekondigd maar de Wall Street Journal pakt er nu al mee uit op basis van eigen bronnen. Het gaat volgens hen om een entertainment- en informatiesysteem op Android. Ook andere bedrijven, waaronder Nvidia, zouden betrokken zijn bij de ontwikkeling.

Het initiatief volgt op een gelijkaardig plan van Apple in juni om de iPhone beter te integreren in de wagen. Hiervoor krijgt het bedrijf de steun van BMW, Mercedes, GM en Honda. Audi gebruikt vandaag al onder meer Google Maps in zijn navigatieoplossing.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er wel meerdere aankondigingen of vooruitblikken gebeuren op de jaarlijkse Consumer Electronics Shop in Las Vegas. De beurs is niet alleen een hoogmis voor consumentenelektronica, ook de autoproducenten staan er traditiegetrouw uit te pakken met nieuwigheden.

In ons eerste nummer van 2014, op 10 januari, brengt Data News een dossier over connected cars. Daarin gaan we onder meer in op Tesla, de elektrische luxewagen die in plaats van een dashboard een 17 inch aanraakpaneel heeft. Maar als het aan bepaalde merken ligt, is het dus een kwestie van tijd vooraleer u de wagen bedient met uw smartphone of tablet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content