Google gaat met Ford samenwerken voor zelfrijdende auto

- © Reuters

Google en Ford kondigen op de Consumer Electronics Show – de eerste week van januari – aan dat zij samen een bedrijf oprichten dat zich gaat toeleggen op het ontwerp en productie van zelfrijdende auto’s.

Er zijn in ieder geval sterke aanwijzingen dat beide bedrijven die aankondiging voorbereiden, melden diverse Amerikaanse media waaronder Yahoo Autos. Google heeft al ruime ervaring met het testen van zelfsturende auto’s in Californië. Ook Ford heeft dergelijke experimenten lopen. Door hun krachten te bundelen kan Google gebruikmaken van Fords expertise in auto-ontwerp en Ford krijgt toegang tot de grote ervaring van Google met het bouwen van de systemen die nodig zijn voor de zelfrijdende auto’s.

De overeenkomst zou niet exclusief zijn, wat beide bedrijven in de gelegenheid stelt ook met andere partners in zee te gaan om vergelijkbare initiatieven op te zetten. Het is bekend dat Google ook samenwerkingsverbanden heeft met andere automerken. Door een juridisch onafhankelijke onderneming op te zetten, zijn Ford en Google niet kwetsbaar voor mogelijke tegenvallers in de ontwikkeling van de markt van de zelfrijdende auto.

Van eigen bezit naar mobiliteitsdienstverlening

Google kondigde vorige week aan een nieuw bedrijf op te zetten onder de Alphabet-holding gericht op de ontwikkeling van diensten met gebruikmakingzelfrijdende, zoals een taxidienst als Uber. Ford heeft ook al eerder duidelijk gemaakt voor zichzelf een toekomst te zien waarin het bedrijf zich meer ontwikkelt tot een bedrijf dat ‘on demand’ auto-diensten levert.

Bron: Automatiseringgids

Partner Content