Google gaat studieboeken verkopen en verhuren

Google gaat vanaf augustus studieboeken verkopen via Google Play. Studenten krijgen ook de mogelijkheid de e-boeken voor een bepaalde periode te huren.

Naast de nieuwe Nexus 7-tablet en de Chromecast (een apparaatje waarmee je muziek, video’s en webpagina’s van je laptop of mobiel apparaat naar je tv kunt streamen), heeft Google in San Francisco ook een studieboekenplatform aangekondigd. Dat wordt ingebed in de entertainment-store Google Play. Met deze dienst gaat de zoekgigant de concurrentie aan met Apple, Amazon en Barnes & Noble.

De digitale studieboeken kunnen zowel in de browser gelezen worden, als op een Android-toestel of een iOS-apparaat. Studenten zullen er markeringen in kunnen aanbrengen en hebben de mogelijkheid om bookmarks te maken. Die worden automatisch gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten. Voor Android-gebruikers komt er ook een speciale ‘nachtmodus’.

Tot 80% goedkoper

Google heeft voorlopig vijf grote uitgeverijen bereid gevonden hun tekstboeken ter beschikking te stellen. De digitale studieboeken zullen tot 80 procent goedkoper aangeboden worden dan hun papieren tegenhangers. Ook wordt het voor studenten mogelijk de boeken tot zes maanden lang te huren.

De studieboekendienst gaat in augustus van start, kort voor het begin van het nieuwe schooljaar. In eerste instantie krijgen alleen Amerikanen er toegang toe.

Eind juni begon Google in België met het verkopen van e-boeken via Google Play. (eReaders.nl / MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content