Google gaat volledig groen in 2017

© iStock

Als het aan de informatiegigant ligt dan zal het volgend jaar alleen nog maar hernieuwbare energie gebruiken voor zijn kantoren en datacenters.

De ambitie van Google is om volledig te draaien op hernieuwbare energie en dat zal in de loop van 2017 gebeuren volgens het bedrijf. Op dit moment heeft het 2,6 gigawatt aan wind- en zonne-energie.

Om aan die behoefte te voldoen koopt Google vaak rechtstreeks van alternatieve energieproducenten. In 2010 kocht het voor het eerst voor lange termijn de volledige capaciteit van een windcentrale in de VS. Zo heeft het nu een twintigtal overeenkomsten. Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen de grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie.

Ook op de eigen campus heeft het bedrijf een aantal initiatieven, zo wordt een groot deel van de parking op het hoofdkwartier overdekt met zonnepanelen.

Volgens Google gaat het niet enkel om een ideologisch idee. Zo zegt het bedrijf dat de prijs van zonne- en windenergie de afgelopen jaren met respectievelijk zestig en tachtig procent gedaald is. Gezien een groot deel van Google’s kosten bestaan uit de stroomvoorziening in haar datacenters, is een stabiele of dalende energieprijs dus niet onbelangrijk. Naar de toekomst toe wil het ook breder gaan dan stroom uit zonne-energie en wint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content