Google geeft daklozen gratis voicemail

Google werkt in San Francisco aan een zeer opmerkelijk project. Daklozen komen er in aanmerking voor een gratis telefoonnummer en bijbehorende voicemailbox.

Google werkt in San Francisco aan een zeer opmerkelijk project. Daklozen komen er in aanmerking voor een gratis telefoonnummer en bijbehorende voicemailbox.

Google werkt hiervoor samen met opvangtehuizen voor daklozen. De bedoeling is dat daklozen zich in zo’n opvangtehuis laten ‘registreren’ en dat een verantwoordelijke binnen het opvangtehuis een gratis telefoonnummer en voicemailbox voor de daklozen in kwestie aanvraagt. ‘Project Care’ is eigenlijk een verlengstuk van wat de start-up Grand Central deed vooraleer het opgekocht werd door Google.

Hoe absurd het plan op het eerste zicht ook mag lijken, toch zit er een weldoordachte redenering in. Een dakloze die uit de miserie wil geraken, moet om te beginnen een job te pakken krijgen. En daar blijkt dikwijls het schoentje te wringen: zonder adres of telefoonnummer waarop een geïnteresseerde werkgever je kan bereiken, geraak je niet ver.

Volgens Google zijn er momenteel al zo’n 4.000 daklozen die een gratis telefoonnummer gekregen hebben in San Francisco. Wanneer het proefproject vruchten blijkt af te werpen, wil Google de dienst verder uitrollen in de Verenigde Staten. Al is er nog één heikel punt dat moet weggewerkt worden: een dakloze moet immers nog altijd een telefoon zien te vinden waarmee hij kan inbellen op zijn voicemailbox. De gratis telefoons in opvangtehuizen en kerken zullen mogelijk niet voldoende blijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content