Google geeft Facebook het nakijken

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Wall Street lijkt opnieuw gecharmeerd door Google.

Wall Street lijkt opnieuw gecharmeerd door Google. Een aandeel van de zoekgigant was met 749,6 dollar nooit meer waard dan vandaag. Het bedrijf van Larry Page en Sergei Brin klokt af op een totale beurskapitalisatie van 245 miljard dollar. Ter vergelijking: Facebook is nog goed voor 43,45 miljard.

Het social mediabedrijf van Marc Zuckerberg verliest deze week alweer meer dan tien procent van zijn waarde, en ziet zijn aandelen schommelen rond de 20 dollar. Sinds het bedrijf naar de beurs trok aan een introductiekoers van 38 dollar, verdampte al 58 procent van zijn waarde.

Waarom Google het zo goed doet vandaag? Er zijn verschillende redenen. In de eerste plaats is er natuurlijk het succes van Android. Het mobiele besturingssysteem van Google staat op 68 procent van alle verkochte smartphones wereldwijd, en is één van de grootste technologiesuccessen van de voorbije tien jaar. Elke dag worden er niet minder dan 1,3 miljoen smartphones met Android geactiveerd.

En nu Facebook en zelfs Apple steken laten vallen (denk aan de haperende kaartenapplicatie op de iPhone 5 en vergelijk met het superieure Google Maps), zijn de investeerders meer dan ooit op zoek naar vaste waarden met sterke fundamenten. En wanneer deze mensen naar Google kijken, kunnen ze bijna niet anders dan constateren Page en Brin sneller innoveren dan eender welk ander Amerikaans bedrijf.

Tot slot lijkt het er op dat Google Facebook ook op het vlak van online bannering achter zich gaat laten in 2012, met 15,4 procent van de markt. De grote rivaal klokt voorlopig af op 14,4 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content