Google Glass binnen de 24 uur uitverkocht

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op 15 april was Google Glass één dag te koop voor iedereen. Alle exemplaren vlogen meteen de deur uit. Om hoeveel stuks het precies ging, is echter niet bekend.

Google Glass is gisteren (op 15 april) gedurende één dag in de verkoop gegaan. Amerikaanse consumenten konden voor 1.500 dollar – een goeie 1.000 euro, de prijs die eerder ook aan de Explorer-editie voor ontwikkelaars kleefde – een exemplaar in handen krijgen.

Alle beschikbare modellen gingen binnen de 24 uur de deur uit, deelde Google mee via Twitter. De witte editie (Cotton) had maar enkele uren nodig om uit te verkopen. Daarna raakte ook de rest van de voorraad (de brillen in vier andere kleuren: Charcoal, Tangerine, Shale en Sky) uitgeput. Om hoeveel glasses het hier juist gaat, werd niet bekend gemaakt.

Het was de eerste keer dat de Google-bril voor het grote publiek werd opengesteld. De commerciële lancering op grote schaal wordt nog dit jaar verwacht.

Wellicht is de bril tegen dan wel alweer vernieuwd, want eerder deze week kreeg Google Glass een update. De internetbril draait voortaan op Android 4.4 KitKatn, heeft enkele nieuwe functies voor foto’s en stembediening en een langere batterijduur. De videochatfunctie werd dan weer (voorlopig) overboord gegooid, omdat die niet goed genoeg functioneerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content