Google Glass nu vrij te koop in de Verenigde Staten

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Iedere Amerikaanse burger kan voortaan een Google Glass kopen voor 1.500 dollar. Al blijft het product het ‘bèta’-label dragen.

De slimme internetbril van Google is voortaan vrij te koop in de Verenigde Staten. Iedereen die dat wil, kan er nu de ‘Glass Explorer Edition’ kopen op google.com/glass voor 1.500 dollar, zonder dat nog een speciale uitnodiging nodig is.

Vorige maand nog organiseerde Google in de Verenigde Staten een speciale verkoop, waarbij gedurende één dag de internetbril voor een eerste keer te koop was voor het bredere publiek. De voorraad was in geen tijd uitverkocht, en dat inspireerde Google kennelijk om nu nog een stapje verder te gaan.

Toch gaat het voor alle duidelijkheid nog niét om een grootschalige, commerciële lancering van het product. Google benadrukt dat het om een ‘open beta’ programma gaat, en dat de gewone consument best nog wacht tot de officiële lancering die “later dit jaar” zou plaats vinden. Het product is met andere woorden nog steeds niet af. Google hoopt allicht dat de verdere ontwikkeling van extra applicaties en functies versneld kan worden via een grotere verspreiding van het futuristische gadget.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content