Google Glass uit Britse bioscoopzalen geweerd uit angst voor piraterij

© Belga

Een week nadat Google Glass in Groot-Brittannië gelanceerd werd, wordt de interactieve bril al uit de cinemazalen geweerd. Dat melden Britse media.

Phil Clapp van de Cinema Exhibitors’ Association, die zowat 90 procent van de cinema-uitbaters vertegenwoordigt, deelde de maatregel mee aan de krant The Independent. “Klanten worden verzocht het voorwerp niet in cinemazalen te dragen, ongeacht of de film speelt of niet”, klinkt het.

Ook Vue, de op twee na grootste keten van het Verenigd Koninkrijk, deelt mee dat de bril in de bioscoop moet worden afgezet “van zodra de lichten worden gedimd”.
In de Verenigde Staten had de bioscoopketen Drafthouse Cinemas eerder al dezelfde maatregel getroffen.

Angst voor piraterij

Het verbod op het dragen van de Google Glass in de filmzalen komt er uit angst voor piraterij. Dragers van een Google Glass kunnen immers met enkele stemcommando’s of met één beweging van hun vinger over het brilmontuur een opname starten. Er wordt dan ook gevreesd dat er op die manier illegale kopieën van de films kunnen worden gemaakt.

Google: “Gebruik Google Glass op zelfde manier als mobiele telefoon”

Een woordvoerder van Google benadrukt dat aan gebruikers wordt gevraagd om met de Google Glass op dezelfde manier om te gaan als met een mobiele telefoon. “Als je gevraagd wordt om je telefoon uit te zetten, zet dan ook Google Glass uit”. (Belga/MI)

Partner Content