‘Google Hangouts standaard uit op Pixel-smartphones’

© .

Google heeft de Hangouts-messenger standaard uitgeschakeld op de nieuwe telefoons Pixel en Pixel XL, die volgende week op de markt komen. Dat moet gebruikers aansporen om over te stappen op Allo en Duo. De techsites Chrome Unboxed meldt dat.

Het is wel mogelijk om Hangouts weer aan te zetten, door naar de Play Store te gaan, Hangouts te selecteren en ‘Enable’ te kiezen.

Google lanceerde Allo vorige maand. Het is Googles antwoord op WhatsApp, Telegram en iMessage. Allo gaat, net als die andere diensten, uit van je telefoonnummer en niet van een account. Als je je telefoonnummer eenmaal aan Allo hebt gekoppeld, zoekt de app zelf uit of je contactpersonen ook Allo-gebruikers zijn.

Allo is een slimme chatapp

Allo is Google’s poging om een ‘slimme’ chatapp te creëren, waarmee je niet alleen met je vrienden kunt communiceren, maar ook informatie kunt vinden via Google. Hij moet ‘je gesprek aan de gang houden, door te assisteren waar nodig’ en je ‘meer moeten laten zeggen en doen binnen je gesprekken’.

Het is ook mogelijk om enkel met de assistent te chatten of door er mee te praten. De slimme assistent reageert dan waarna je vervolgvragen kunt stellen. Op deze manier hoopt Google een nieuw soort platform te creëren, waar mensen langer binnenblijven dan de gemiddelde chatapp.

Zoals alle producten van Google is de app gratis. Dit betekent dat je zelf het product bent, en dus met je gebruiksgegevens betaalt.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content