Google hekelt kwaliteit Android-tablets

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Volgens Google-topman Hugo Barra focussen fabrikanten van Android-tablets te veel op goedkope toestellen, wat de kwaliteit niet altijd ten goede komt.

Google-topman Hugo Barra van de Android-afdeling zegt in een interview met technologiesite The Verge dat hardwarefabrikanten nog te weinig hoogwaardige Android-tablets hebben afgeleverd. Hij vindt dat HTC met de HTC One een sterke smartphone gemaakt heeft, maar dat er geen Android-tablet te vinden is van dezelfde topkwaliteit. Met uitzondering van Google’s nieuwste versie van de Nexus 7, die volgens de zoekgigant als voorbeeld moet dienen voor de andere hardwaremakers.

Dat de kwaliteit van de apparaten vaak te laag ligt, komt volgens Barra grotendeels door het feit dat de fabrikanten hun tablets tegen een zo laag mogelijke prijs willen aanbieden. “Als je de prijs zou verhogen van 200 dollar naar 300 of 400 dollar, kun je meer aandacht schenken aan gesofisticeerde materialen en afwerking”. Maar Barra is hoopvol voor de toekomst, want HD-schermen en mobiele processors worden alsmaar breder beschikbaar voor steeds lagere prijzen.

Ook op het gebied van tablet-apps loopt Google nog altijd een beetje achter op Apple, beseft de Google-topman. Al is de zoekgigant aan een inhaalbeweging bezig: meer dan 60 procent van de smartphone-apps voor Android heeft nu een fatsoenlijke tablet-variant, zegt Hugo Barra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content