Google in zee met Amerikaanse inlichtingendienst na cyberaanvallen

De Amerikaanse zoekgigant Google gaat een beroep doen op de Amerikaanse inlichtingendienst NSA om cyberaanvallen in de toekomst af te weren. Een akkoord is in de maak.

De Amerikaanse zoekgigant Google gaat een beroep doen op de Amerikaanse inlichtingendienst NSA om cyberaanvallen in de toekomst af te weren. Een akkoord is in de maak.

Dat meldt de krant The Washington Post. Het NSA zou Google helpen bij het analyseren van de aanvallen zodat het Californische bedrijf zichzelf en zijn gebruikers beter kan beschermen tegen toekomstige aanvallen, aldus de krant.

Het nieuws over de samenwerking komt op een moment dat Google openlijk in conflict ligt met de Chinese autoriteiten en dreigt zich van de Chinese markt terug te trekken als gevolg van de recente cyberaanvallen. Die aanvallen zouden vanuit China zijn gelanceerd. Daarnaast heeft Google ook problemen met de Chinese censuur.

Volgens de Washington Post zal het NSA de kwetsbaarheden van Google bestuderen, onder andere op vlak van software, en proberen inschatten hoe technologisch geavanceerd de daders van de aanvallen zijn. Op die manier moet duidelijk worden of de zoekgigant opgewassen is tegen de daders.

Het NSA wil Google ook laten zien op welke manier cyberpiraten er in slagen door de beveiliging van het bedrijf te breken. Google zal de inlichtingendienst in ruil informatie verschaffen over de door de daders gebruikte kwaadaardige code.

Naast Google werden overigens nog een dertigtal andere grote technologie-, energie-, media- en financiële bedrijven de laatste maanden het slachtoffer van cyberpiraten.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content