Google in zee met Zwitserse farmagroep voor ontwikkeling ‘slimme’ contactlenzen

© iStock

Google heeft met de Zwitserse farmagroep Novartis een akkoord gesloten over de ontwikkeling van slimme contactlenzen. Via minuscule technologie in de lenzen zouden onder meer diabetespatiënten beter geholpen kunnen worden.

Alcon, de oogdivisie van Novartis, zal zich samen met Google toeleggen op de ontwikkeling van de slimme lenzen met niet-invasieve sensoren, microchips en andere miniatuurelektronica aan boord. Dat melden beide bedrijven.

Novartis legt zich toe op twee ontwikkelingsgebieden. Ten eerste zouden diabetespatiënten met de lenzen hun glucosepeil voortdurend kunnen meten. De lenzen zouden daarbij draadloos in contact staan met een mobiel toestel. Ten tweede wil Novartis mensen helpen met verziendheid die niet meer kunnen lezen zonder bril.

De slimme lens zou het zicht kunnen corrigeren en zo de natuurlijke autofocus van het oog herstellen op objecten dichtbij.

De deal moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Er werden geen financiële details vrijgegeven. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content