Google investeert 10 miljard dollar in India

© MvdV

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is van plan om de komende jaren 10 miljard dollar (8,8 miljard euro) te investeren in India. Dat heeft CEO Sundar Pichai van het technologiebedrijf zopas aangekondigd.

Het geld zal via het India Digitization Fund in de komende vijf tot zeven jaar naar digitale ontwikkeling in India gaan. ‘We doen dit middels een mix van investeringen in aandelen, partnerschappen en operationele, infrastructuur- en ecosysteeminvesteringen’, aldus Pichai.

Vier domeinen

De investeringen focussen op vier domeinen: betaalbare toegang tot informatie voor elke Indiër in de eigen taal, nieuwe producten en diensten die relevant zijn voor ‘India’s unieke noden’, ondernemingen ondersteunen bij hun digitale transformatie, en technologie en artificiële intelligentie inzetten in de gezondheidszorg, het onderwijs en de landbouw.

Met het op een na grootste bevolkingsaantal ter wereld is India de op een na grootste digitale markt ter wereld. Het aantal mensen met internettoegang zal er dit jaar naar verwachting de kaap van 650 miljoen ronden. Door in te zetten op de digitale ontwikkeling van het groeiland, wil Google zijn aanwezigheid in India opkrikken.

Ook Facebook en Amazon kijken naar India

Google is niet het eerste Amerikaanse concern dat zijn pijlen richt op de Indiase markt. In april kondigde Facebook nog aan 5,7 miljard dollar te investeren in het Indiase digitaledienstenbedrijf Reliance Jio Platforms. Amazon krikte in januari het bedrag dat het investeert in India nog met 1 miljard dollar op tot 6,5 miljard dollar.

Partner Content