Google klaagt staat Mississippi aan

© Belga

Google heeft een rechtszaak aangespannen tegen de staat Mississippi, die met name is gericht op de openbaar aanklager Jim Hood. Volgens de zoekgigant is Hood bezig met een heksenjacht, waarbij Google op valse gronden wordt aangeklaagd.

Google kreeg onlangs een dagvaarding van Attorney General Hood. In een document van maar liefst 79 pagina’s wordt Google verantwoordelijk gesteld voort negatieve gevolgen van uitkomsten van zoekacties. “Het is wel duidelijk waar Hood op uit is, zo stelt Google, en dat is het weghalen van partijen die internet gebruiken om te adverteren voor illegale drugs. Via een zeer algemene aanklacht moeten wij al die aanbieders weren uit ons zoekschema”, aldus Google.

Aansturen op een schikking

Volgens Hood is de situatie minder erg dan Google meldt. Hij hoopt dat hij met de zoekgigant een minnelijke schikking kan treffen, buiten de rechtbank. Volgens Google zal dit erg moeilijk worden, omdat Hood nog steeds vasthoudt aan de wereld van 50 jaar geleden, waar internet niet bestond en overtreders heel makkelijk lokaal in de kraag konden worden gegrepen.

Bron: Automatiseringsgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content