‘Google komt met smartwatch en spelconsole’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Internetgigant Google werkt aan een smartwatch én een gameconsole. Beide toestellen zullen draaien op de eigen Android-software. Dat beweert de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Google is in de weer met een smartwatch en een spelconsole, beiden gebaseerd op Android, aldus The Wall Street Journal. Daarmee wil de zoekgigant in de eerste plaats het bereik van Android uitbreiden. Momenteel zijn 75 procent van alle smartphones en 56,5 procent van tablets ermee uitgerust (volgens cijfers van IDC uit het eerste kwartaal van dit jaar).

Met de smartwatch wil Google vooral Apple de loef afsteken, want de hardwarefabrikant uit Cupertino komt naar verwachting op korte termijn ook met een slim polshorloge. Sony is een van de andere grote producenten die al een exemplaar op de markt heeft (waarvan onlangs een nieuwe versie aangekondigd is).

Ook met de gameconsole zal Google concurreren tegen Sony, alsook tegen Microsoft en Nintendo. De makers van de PlayStation, de Xbox en de Wii voelen overigens nu al de hete adem van mobiele platforms als Android (en iOS) – gaming groeit dezer dagen sneller op smartphones en tablets dan op gameconsoles.

Behalve een smartwatch en een spelconsole, gaat Google volgens The Wall Street Journal ook een nieuwe versie van de Nexus Q lanceren, dat is een ‘drager voor streaming van media’. Het toestel is eerder al aangekondigd en uitgedeeld aan ontwikkelaars, maar nog nooit uitgebracht voor het grote publiek.

Google wilde geen commentaar kwijt over deze onthullingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content