Google komt met zakelijk platform Android for Work: 4 mogelijkheden

© Reuters

Google heeft een ‘Android for Work’-programma aangekondigd, dat zakelijke Androidgebruikers aanvullende beveiliging en beheervoorzieningen moet bieden. Maak kennis met de vier onderdelen van Android for Work.

Work Profiles

Een extra laagje in Android met een verbeterde SELinux-beveiliging en ondersteuning voor meerdere gebruikers. Hiermee kunnen bezitters van Android 5.0 Lollipop-toestellen een businessprofiel aanmaken dat zakelijke gegevens afschermt.

Werknemers kunnen goedgekeurde zakelijke apps naast hun persoonlijke apps gebruiken, en werkgevers kunnen enkel de zakelijke gegevens beheren en kunnen dus geen persoonlijke content bekijken of wissen.

Android for Work-app

Maakt het aanmaken van werkprofielen mogelijk op ‘oudere’ apparaten waarop dat standaard niet mogelijk is – meer bepaald toestellen die draaien op Android Ice Cream Sandwich of KitKat. Dankzij de app heeft de gebruiker beveiligde toegang tot e-mail, agenda, contacten, documenten en goedgekeurde zakelijke apps. De app kan volledig worden beheerd door de IT-afdeling.

Google Play for Work

Stelt bedrijven in staat zakelijke apps veilig te implementeren en te beheren. De software vereenvoudigt het onder medewerkers distribueren van apps via Google Play, en zorgt ervoor dat de IT-afdeling elke app kan keuren voordat deze geïnstalleerd wordt.

Ingebouwde productiviteit-tools

Een suite met business apps voor e-mail, contacten en agenda die Exchange en Notes ondersteunt. Daarnaast biedt de suite tools om documenten, spreadsheets en presentaties aan te passen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content