Google krijgt boete voor hinderen onderzoek Streetview

© Reuters

Google moet een boete betalen van 25.000 dollar voor het hinderen van een onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten naar het onderscheppen van gegevens in het kader van Streetview.

Google moet een boete betalen van 25.000 dollar voor het hinderen van een onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten naar het onderscheppen van gegevens in het kader van Streetview. “Google heeft gedurende verschillende maanden met opzet het onderzoek van de federale commissie voor communicatie (FCC) gehinderd en vertraagd”, aldus de FCC. Google krijgt de boete voor het “niet nakomen van vragen naar informatie en documenten”.

Een woordvoerder van Google liet zondag weten dat Google “te goeder trouw gehandeld heeft om de vragen van de FCC te beantwoorden tijdens de volledige duur van het onderzoek” en toonde zich tevreden dat “uit het onderzoek gebleken is dat het internetbedrijf de wet nageleefd heeft”.

Google gaf in 2010 toe dat tussen 2006 en 2010 auto’s die ingezet werden om straten te fotograferen ook privégegevens opgeslagen hadden die werden verkregen via wifi verbindingen.

Google-wagens maakten voor Streetview beelden in landen over de hele wereld, waaronder ook België.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content