Google lanceert drie nieuwe fotografie-apps

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Appsperiments: zo luidt de moeilijk uitspreekbare naam van een nieuw Google-project rond experimentele apps. Het bedrijf stelt alvast drie nieuwe fotografie-apps voor.

Meer dan een jaar geleden lanceerde Google de app Motion Stills om gif’jes te maken van foto’s. Dat concept inspireerde het bedrijf om een breder project op te starten waarin ruimte is voor ontwikkelaars om te experimenteren rond nieuwe apps. Storyboard (enkel Android), Selfissimo! (Android en iOS), en Scrubbies (enkel iOS) zijn de eerste drie apps die uit dat ‘Appsperiments’-project komen en die Google nu voorstelt aan het brede publiek.

Alle drie draaien ze rond fotografie en video’s en bieden ze volledig werkende functionaliteit – weliswaar “op basis van experimentele technologie”, zo houdt Google een slag onder de arm.

Storyboard laat je toe om uit een videoclip tot zes frames uit te lichten en die vorm te geven als een stripverhaal. De app zorgt voor de nodige layouts en kadertjes zodat je er een persoonlijke ‘comic’ kan van maken.

De tweede app, Selfissimo!, werkt zowat als een traditioneel fotohokje: poseren en de app maakt telkens een nieuwe foto ( in zwart-wit).

Met Scrubbies tot slot kan je snel ‘scrubben’ doorheen een video om zo loops te creëren. Google heeft het over een eerste reeks ‘Appsperiments’, dus allicht mogen we ons binnenkort aan meer apps verwachten. De aanpak doet trouwens wat denken aan het soortgelijke Garage-project van Microsoft waarin ontwikkelaars kunnen experimenteren met nieuwe, kleine apps.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content