Google lanceert mobiel betaalplatform

. © .

Na Google Wallet in 2011 stelt Google Android Pay voor. Een framework waarmee het de strijd aangaat met onder meer Apple en Samsung.

Op het Mobile World Congress heeft Google Android Pay aangekondigt. Een API-laag waarmee bedrijven betalingen via Android kunnen ondersteunen en dit zowel in de winkel als via een app.

Het betaalplatform is een aanvulling op Google Wallet, dat voortaan op Android Pay zal steunen, en moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om betaalsystemen op te zetten. Momenteel werkt de dienst onder meer met NFC, maar Sundar Pichai van Google, die het nieuws naar buiten bracht, sluit niet uit dat er ook ondersteuning komt voor biometrische sensoren, zoals vingerafdrukken.

Veel extra details geeft het bedrijf nog niet vrij. Maar Google liet verstaan dat het onder meer naar China en Afrika kijkt om het betaalplatform in te zetten. Dat het hiermee de concurrentie aangaat met Apple en Samsung wil Google niet letterlijk zeggen, zo liet Pichai verstaan dat Google nauw zal kijken naar synergie tussen Android Pay en Samsung Pay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content