Google lanceert nieuwe chatapp ‘Allo’: dit moet u weten

© Google
Wim Kopinga Freelance journalist

In mei op I/O kondigde Google de app al aan, maar de slimme chatapp van de zoekgigant is vandaag echt gelanceerd.

Allo is Google’s poging om een ‘slimme’ chatapp te creëren, waarmee je niet alleen met je vrienden kunt communiceren, maar ook informatie kunt vinden via Google. Hij moet ‘je gesprek aan de gang houden, door te assisteren waar nodig’ en je ‘meer moeten laten zeggen en doen binnen je gesprekken’.

Het is ook mogelijk om enkel met de assistent te chatten of door er mee te praten. De slimme assistent reageert dan waarna je vervolgvragen kunt stellen. Op deze manier hoopt Google een nieuw soort platform te creëren, waar mensen langer binnenblijven dan de gemiddelde chatapp.

Toevoegingen zijn verder dat je volgens Google de intonatie van de woorden aan kunt passen. Zo kan je tekst makkelijk vergroten door erover te vegen, om als het ware iets te schreeuwen. Ook zijn er stickers en emoji in de chat te plakken.

‘Gratis’ app

Zoals alle producten van Google is de app gratis. Dit betekent dat je zelf het product bent, en dus met je gebruiksgegevens betaalt. Alle informatie binnen de app wordt opgeslagen op de servers van Google, tot je het van je telefoon verwijdert. Binnen de app is wel een incognitomodus die ervoor zorgt dat er niemand meekijkt. Google slaat het dan niet op en alles wat je dan zegt is verborgen achter end-to-end encryptie.

Duo

Allo werd in mei samen met de videobelapp Duo op Google’s techconferentie I/O aangekondigd. Duo moet de tegenhanger van Apple’s FaceTime worden. Die app krijgt veel commentaar, omdat hij niet te gebruiken is op Android. Duo zou dit gaat kunnen vullen, zodat iedereen – onafhankelijk van het mobiele besturingssysteem – makkelijk met elkaar kan videobellen.

Nog niet onmiddelijk beschikbaar

Allo wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. Het kan dus nog even duren voordat u hem in België daadwerkelijk kunt downloaden in de App Store en Play Store.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content