Google lanceert router voor eenvoudige wifi

OnHub © .

Met strak design en gebruiksvriendelijkheid wil Google consumenten overtuigen om hun router te vervangen door OnHub.

OnHub is een router die Google vanaf eind augustus voor 199.99 dollar verkoopt. Routers behoren niet meteen tot het meest sexy IT-materiaal en Google wil daar iets aan doen, al is het maar om de dekking van je netwerk te verbeteren.

Het opvallendste is dat OnHub een cillindervorm heeft al is dat niet de bijzonderste eigenschap. Binnenin zitten 13 antennes (12 + één om signalen te meten), er is ondersteuning voor 802.11 ac en 5 Ghz, maar ook voor Bluetooth LE en Weave. Dat laatste is Google’s technologie voor communicatie tussen toestellen en de cloud.

Google heeft meteen orde op zaken gesteld bij de functionaliteiten. Zo bedien je OnHub via je smartphone (Android of iOS), kiest het toestel meteen het beste kanaal. Maar je ziet ook welke toestellen verbonden zijn en welke snelheden ze toegewezen krijgen.

Het huidige toestel werd ontwikkeld in samenwerking met TP-Link, maar volgens Wired werkt het bedrijf ook aan een tweede versie in samenwerking met Asus.

OnHub
OnHub© .

Google wijkt bewust af van het klassieke bakje met antennes omdat het naar eigen zeggen wil dat een router meer centraal en zichtbaar in de woonkamer staat. Om praktische redenen vooral want routers die worden weggemoffeld in kasten of tussen andere elektronische apparatuur hebben een slechter signaal. Door een toestel mooier te maken, vergroot de kans dat mensen het op een kast of meer centraal in het huis gaan plaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content