Google lanceert Street View in Duitsland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft verrassend een beperkte versie gelanceerd van Street View in Duitsland.

De Amerikaanse internetgigant Google heeft verrassend een beperkte versie gelanceerd van Street View in Duitsland.

Met die toepassing kan een virtuele wandeling gemaakt worden door straten, waarbij ook huizen zichtbaar zijn. Het programma is controversieel, omdat het volgens sommigen een inbreuk op de privacy is. Voor België ligt de lanceerdatum nog niet vast, maar de wagens van Google fotograferen al sinds maart 2009 Belgische straten.

Google presenteert “een kleine rondleiding door Duitsland”. Gebruikers kunnen zes belangrijke plaatsen bezichtigen, zoals de kanselarij in Berlijn, de Köhlbrandbrug in Hamburg of het kasteel Solitude in Stuttgart. Ook tien voetbalstadions, waaronder de Allianz Arena in München en het stadion van Schalke 04, kunnen worden bezocht.

Op termijn zullen twintig Duitse steden via Street View bekeken kunnen worden, inclusief beelden van straten en huizen. Google ligt al maandenlang onder vuur in Duitsland, waar respect voor privacy erg belangrijk is.

Ruim 244.000 gezinnen in de twintig steden hebben zich al verzet tegen het online plaatsen van foto’s van hun gevel. Enkel in Duitsland kunnen inwoners nog voor de lancering vragen om hun woning op de foto’s wazig te maken. In andere landen kan dat pas na de publicatie van de foto’s.

Google stelt ook voor om het Beierse dorpje Oberstaufen te “bezoeken”. Daar was Street View wel welkom en werd de internetgigant getrakteerd op taart.

Google liet aan Belga weten dat het in België niet mogelijk zal zijn om voor de lancering foto’s wazig te laten maken. Nadien zal een koning, auto of persoon laten verwijderen, wel kunnen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content