Google lanceert tegenhanger Amazon Echo

© Reuters

Op de ontwikkelaarsconferentie heeft Google een fysieke spraakassistent voorgesteld. Het apparaat (Google Home) lijkt verdacht veel op de Echo van Amazon.

Google komt met fysieke spraakassistent. Het apparaat (Google Home), dat verdacht veel lijkt op de Echo van Amazon, is een soort speaker waar je allerlei vragen aan kunt stellen. Google heeft de Home gelanceerd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O in Mountain View.

De techniek achter Home, die Google simpelweg ‘assistent’ noemt, lijkt op het eerste oog een combinatie van ‘Ok, Google’, Google Now en Google Translate. Aan Home kan vanalles gevraagd worden. Zo kun je Home onder meer vragen om je favoriete muziek op te zetten, je slimme thermostaat een tandje lager te zetten of vragen wat er ’s avonds op tv komt. Wat Google Home volgens het bedrijf beter doet dan bijvoorbeeld de Echo van Amazon, is dat het verbonden kan worden aan bestaande apparaten van Google. Zo kun je Home koppelen aan je Chromecast-dongle. Op die manier kun je bijvoorbeeld het geluid van je speakers met je stem harder of zachter zetten.

Kleine bloemenvaas

Een andere unieke feature van Google’s nieuwe spraaktechniek, is dat het wordt gevoed door diverse externe diensten. Zo heeft Google samenwerkingen aangekondigd met onder meer Spotify, WhatsApp, Uber en Ticketmaster.

Qua voorkomen doet Google Home een beetje denken aan een kleine bloemenvaas. Het is een tweekleurige koker ter grootte van een hand. Wanneer Home echt op de markt komt, heeft Google niet laten waten. Voorlopig houdt het bedrijf op een release ‘ergens in de tweede helft van 2016’. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content