Google+ losgekoppeld van andere Googlediensten

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google schroeft de ambities van Google+ terug. De zoekgigant heeft beslist om zijn sociale netwerk niet meer te linken aan andere eigen onlinediensten, zoals YouTube.

Tot nu toe werden internetgebruikers verplicht een profiel te creëren op Google+ om bepaalde andere Googlediensten, zoals YouTube, te kunnen gebruiken. “We kregen van veel gebruikers te horen dat het geen zin heeft om je Google+ profiel te gebruiken voor alle andere Googleproducten”, verklaart Bradley Horowitz, vicepresident bij Google, in een blogbericht.

In de komende maanden zullen we dus geen account bij Google+ meer nodig hebben voor alle Googleproducten, maar enkel een basisprofiel. Dat kan niet gevonden worden door potentiële ‘vrienden’ op Google+. Parallel belooft Google mensen die al een profiel hebben maar niet van plan zijn het nog te gebruiken “betere opties om publieke profielen op Google+ te beheren en te verwijderen.”

De wijzigingen zullen “stapsgewijs over een periode van enkele maanden” aangebracht worden, aldus nog Horowitz.

YouTube is één van de eersten die Google+ van de hand doet. De videodienst kondigde aan dat de commentaren die gebruikers bij video’s plaatsen niet meer systematisch op Google+ zullen verschijnen, en omgekeerd.

YouTube meldt ook dat het geen profiel op Google+ meer zal eisen bij het aanmaken van een YouTube-kanaal, maar waarschuwt dat die maatregel “pas ergens in de komende maanden” van kracht zal zijn. Momenteel worden de YouTube-kanalen nog verwijderd bij de vernietiging van een Google+ profiel.

Google+ werd in juni 2011 gelanceerd als een rivaal van Facebook, maar wist veel minder gebruikers te verleiden dan Mark Zuckerberg en co.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content