Google mag internetballonnen testen in Puerto Rico

Project Loon © .

De Amerikaanse regulator heeft Alphabet, het bedrijf achter Google, toestemming gegeven om in Puerto Rico te experimenteren met grote ballonnen om mobiel internet in de regio te voorzien.

Puerto Rico werd recent getroffen door stevig orkaanweer en weken na de doortocht ervan blijft de regio sukkelen met stroomtoevoer en drinkbaar water. Ook de telecominfrastructuur blijft daarom achterwege. De Amerikaanse telecomregulator versoepelde daarom al de regelgeving rond zendmasten en geeft nu ook Alphabet een experimentele licentie voor Project Loon.

Project Loon is de naam van de stratosferische ballonnen die Google ontwikkelt. Ze kunnen zo’n honderd dagen blijven vliegen op een hoogte van 65.000 voet (20.000 meter) en zijn uitgerust met zonnepanelen om LTE-zenders te ondersteunen. Die sturen hun signaal naar de aarde waardoor je zonder zendmasten of grote infrastructuurwerken gsm-diensten kan leveren in gebieden waar dit minder evident is.

Puerto Rico is niet de eerste regio die aan bod komt. Eerder werd Project Loon al getest in Chili en Nieuw-Zeeland en ook Goa (India) en Sri Lanka staan op de planning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content