Google Maps in nieuw kleedje

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het vernieuwde Google Maps draait om … de map. De boven- en zijbalken zijn verdwenen, en er zitten ook meer sociale elementen in.

Zoekgigant Google heeft zijn populaire kaartendienst Google Maps een opfrisbeurt gegeven, zowel in de browser als voor smartphones en tablets.

De nieuwe versie plaatst de kaart centraal (‘De kaart ís de gebruikersinterface’, aldus Bernhard Seefeld van Google, tijdens de laatste conferentie voor ontwikkelaars). De boven- en zijbalken zijn verdwenen. Alle informatie omtrent navigatie (zoals het berekenen van afstanden en reistijden) wordt op de virtuele kaart getoond, en verschijnt wanneer je op locaties klikt.

Opvallend zijn ook de meer sociale aspecten van Google Maps. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een leuke plek om te gaan eten, dan worden restaurants getoond die aanbevolen werden door je vrienden op het sociale netwerk Google+. Voor deze functie heeft Google de in 2011 overgekochte ratingsite voor restaurants Zata in Google Maps geïntegreerd.

Wanneer de nieuwe kaartendienst precies uitkomt is nog niet bekend. Google mikt op de zomer. De zoekgigant laat gebruikers die intekenen al wel previews zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content