Google mikt Glass op de neuzen van dokters, politiemannen en sporters met nieuw programma

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google lanceert met Glass at Work een nieuw programma dat als doel heeft het gebruik van zijn slimme bril in het bedrijfsleven aan te moedigen.

Via Google Glass slaagde een dokter uit Boston erin om, zonder zijn handschoenen af te moeten nemen, vitale informatie over zijn patiënten te achterhalen. Verder verzamelen politie-officiers in New York bewijsmateriaal met Glass en gebruiken basketbalteams als de Sacramento Kings en de Indian Pacers de slimme bril om hun fans videobeelden te schenken vanuit het standpunt van de spelers, schrijft The New York Times.

“We hebben gemerkt dat de bedrijfswereld, van professionele sportploegen tot ziekenhuizen, is beginnen te experimenteren met Glass”, zegt een Google-woordvoerder in The New York Times. “Daarom wilden we een programma creëren dat het makkelijker maakt voor professionals om Glass te implementeren in hun bedrijven.” Dat programma – voorlopig enkel geschikt voor bedrijven in de VS – heet Glass at Work en wordt verder toegelicht op de Google+ pagina ervan.

Met Glass at Work wil Google ontwikkelaars natuurlijk ook aanzetten meer apps te creëren die in de bedrijfswereld ingezet kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content