Google-moederbedrijf Alphabet rapporteert winst van 6,7 miljard dollar

. © REUTERS

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het derde kwartaal een omzet van 27,8 miljard dollar geboekt, een stijging op jaarbasis van 24 procent. De omzetstijging dankt Google aan toegenomen inkomsten uit de advertentiemarkt.

De nettowinst kwam uit op 6,7 miljard dollar, ruim meer dan analisten hadden verwacht. De aandelen van Alphabet stegen bijgevolg meer dan 3 procent nabeurs. Dit jaar stegen de aandelen al meer dan 25 procent.

De advertentie-inkomsten van Google groeiden 21 procent tot 24,1 miljard dollar. Dat is goed voor 87 procent van de omzet van het bedrijf, hoewel de advertenties verschuiven van pc’s naar mobiele telefoons.

Door kleinere schermen en de moeilijkheid om advertenties tussen zoekresultaten of voor filmpjes op dochter YouTube te plaatsen, is het moeilijker en minder lucratief voor Google om mobiele advertenties te verkopen. Terwijl het aantal betaalde kliks op advertenties steeg met 47 procent, daalde de omzet per klik 18 procent.

De internetgigant moet ook meer uitgeven om consumenten naar zijn website te lokken. De uitgaven op partnersites stegen 32 procent tot 5,5 miljard dollar.

Partner Content