Google Nexus 4 verkoopt uit in recordtijd

© Google

De Nexus 4, de nieuwste ‘pure’ Google-smartphone, was heel eventjes te koop. Een stormloop zorgde ervoor dat de toestellen zowat overal meteen uitverkochten. België valt voorlopig uit de boot.

De Nexus 4, de nieuwste ‘pure’ Google-smartphone, was heel eventjes te koop. Een stormloop zorgde ervoor dat de toestellen zowat overal meteen uitverkochten. België valt voorlopig uit de boot.

Op de eerste verkoopsdag was de Nexus 4 niet bijzonder lang verkrijgbaar. In Australië was het toestel binnen een halfuur uitverkocht op Google Play, de onlinewinkel van Android.

Hetzelfde verhaal in Groot-Brittanië. Daar waren alle beschikbare exemplaren op minder dan een uur de deur uit. Het goedkoopste model, met 8 GB opslag, was zelf binnen de vijftien minuten uitverkocht.

Ook in de VS leek dat scenario zich te herhalen. Net als in Groot-Brittannië raakte de Google-website daar echter overbelast, wat tot heel wat klachten van gebruikers leidde. Later op de dag bleek het duurdere model van 16 GB daar toch nog net te krijgen.

Beste Nexus

De door het Koreaanse LG gefabriceerde smartphone is dan ook de beste Nexus die Google tot nog toe presenteerde. Doel van de Nexus-productlijn is de ‘pure’ Android-ervaring verkopen, dus zonder de toeters en bellen die fabrikanten als HTC en Samsung aan het besturingssysteem hangen.

De Nexus 4 pakt niet alleen uit met Android 4.2 Jelly Bean, de allernieuwste versie, maar kan zich volgens de recensenten qua kwaliteitsmaterialen en design meten met de iPhone.

Het toestel heeft een 4,7 inch-scherm, een quadcore-processor, 2GB RAM-geheugen en een camera die goed is voor 8 megapixels. Zowat het enige nadeel is dat de Nexus 4 niet te gebruiken is op de supersnelle 4G LTE-netwerken die nu ook in België en Europa volop om zich heen grijpen.

Niet in België

Voor smartphonegebruikers in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië is dat blijkbaar geen probleem. Zij bestelden zoveel exemplaren dat Google besloot om de voorraden voor kleinere Europese landen te kannibaliseren.

Nog geen Nexus 4 in België, dus, en voorlopig ook niet in Nederland. Wanneer dat verandert, is niet duidelijk.

Ook de Nexus 10, een nieuwe, door Samsung gebouwde tabletcomputer met Jelly Bean 4.2 en een scherm van 10 inch dat zelfs de iPad doet verbleken qua pixeldichtheid, raakte overigens uitverkocht. (TV)

Partner Content