Google nodeloos ongerust over China

De diensten van de internetgigant werken er normaal.

De Google-diensten op het Chinese vasteland werken normaal. Hiermee spreekt de internetgigant eerdere berichten tegen dat haar diensten in China onbereikbaar of geblokkeerd zouden zijn.

Google meldde eerder vannacht dat haar diensten, waaronder ook de zoekmachine, offline waren. Achteraf bleek evenwel dat het systeem van het bedrijf dat internettoegang monitort enkele verkeerde interpretaties doorstuurde van wat er in China aan de hand was.

Wellicht was er een kleine blokkage, die op de Google-website in een statusrapport overdreven werd, meldt het bedrijf in een persbericht.

Nieuwe licentie

De initiële ongerustheid van Google is uiteraard niet onbegrijpelijk. Tussen de zoekgigant en de Chinese autoriteiten botert het al een hele tijd niet. De situatie leek te escaleren toen Google besliste om de website in China niet langer te censureren. Enige tijd daarna kwam Google onder druk van Peking op die beslissing terug.

De problemen leken min of meer van de baan toen de Chinese regering het Amerikaanse internetbedrijf een nieuwe licentie gaf.

Partner Content