Google onderzoekt ook eigen rangen

De Chinese aanvallen op Google zouden mogelijk van binnenuit hulp hebben gekregen. Dat melden Amerikaanse media.

De Chinese aanvallen op Google zouden mogelijk van binnenuit hulp hebben gekregen. Dat melden Amerikaanse media.

Zowel het persagentschap Reuters als de Wall Street Journal (WSJ) melden dat Google ook de eigen rangen onderzoekt. Het zou, gezien de gerichtheid van de aanval, niet ondenkbaar zijn dat aanvallers hulp van binnenuit hebben gehad. De WSJ meldt wel dat intern onderzoek standaard is bij een hack of cyberaanval.

Zoals bekend maakten de hackers gebruik van spear phishing, een zeer gerichte vorm van phishing, in combinatie met een nieuw gat in Internet Explorer (IE). Dat laatste bracht de Duitse overheid ertoe te adviseren om voorlopig geen IE te gebruiken. Nu springt ook de Franse overheidsorganisatie Certa, die zich bezighoudt met cyberbedreigingen, op diezelfde kar.

Anderzijds sust Microsoft dat de aanvallen enkel gericht zijn op IE6 en dat je dan bovendien eerst nog een kwaadaardige site moet bezoeken. Securityexperts stellen aan BBC News dat het echter niet lang zal duren voor het securitygat in IE ook betrekking zal hebben op andere versies. Toch is de beste oplossing volgens hen niet switchen van browser – “want alle browsers hebben securitygaten” – maar zo snel mogelijk het gat dichten met een ‘patch’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content