Google ontwikkelt eigen zelfrijdende auto

Google voert al enkele jaren tests uit met autonoom rijdende auto’. Maar terwijl de zoekgigant aanvankelijk bestaande wagens gebruikte, zou het nu zélf zo’n auto aan het ontwikkelen zijn.

Google is bezig met de ontwikkeling van een eigen autonoom rijdende auto. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte technologiejournalist en ex-medewerker van de Wall Street Journal Amir Efrati.
Google voert in de VS al enkele jaren tests uit met autonoom rijdende auto’s. Maar terwijl de zoekgigant daarvoor aanvankelijk bestaande wagens gebruikte, zoals Toyota’s Prius-model, zou de internetreus nu zélf zo’n auto aan het bouwen zijn. Volgens Efrati heeft Google de voorbije maanden gesprekken gevoerd met een aantal fabrikanten van auto-onderdelen, waaronder Continental en Magna.

Robo-taxi’s

Het internetconcern zou vooral mikken op “robo-taxi’s”, die ingezet kunnen worden in steden om gasten autonoom op te pikken en naar hun bestemming te voeren.

Onlangs raakte nog bekend dat het investeringsfonds Google Ventures 258 miljoen dollar in de taxi-startup Uber heeft gepompt. Met deze dienst kan je op aanvraag een privéchauffeur reserveren via een smartphone- en tablet-app. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content