Google opnieuw aangeklaagd omdat het vrouwen minder zou betalen

© REUTERS

Google is in de Verenigde Staten opnieuw aangeklaagd wegens salarisverschillen tussen haar vrouwelijke en mannelijke werknemers. Dat schrijft The Guardian.

Het gaat om een class action-rechtszaak die is aangespannen in San Francisco. In september werd al een dergelijke rechtszaak aangespannen tegen Google wegens salarisverschillen tussen mannen en vrouwen. Deze rechtszaak werd echter door een rechter geseponeerd, aangezien de aanklacht te breed omschreven zou zijn. De nieuwe rechtszaak richt zich daarom specifiek op salarisverschillen bij ingenieurs, onderzoekers, managers, verkopers en werknemers van Google’s eigen kinderopvang.

Een voormalig medewerkster stelt in de aanklacht dat Google ongeveer 147 vrouwen en 3 mannen in dienst heeft in die opvang voor de kinderen van personeelsleden. Twee van deze mannen zouden hogere startsalarissen krijgen dan bijna iedere vrouw die voor de kinderopvang werkt. Zo stelt de medewerkster dat een mannelijke collega die gelijktijdig met haar is aangenomen dertien procent meer verdient dan zij, terwijl zij meer ervaring heeft en een betere opleiding heeft gevolgd.

Google ligt al langer onder vuur wegens salarisverschillen tussen mannen en vrouwen. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid onderzoekt de salarisverschillen bij het bedrijf. Als onderdeel van dit onderzoek stapte het minister begin 2017 naar de rechter om Google te dwingen data te overhandigen over de salarissen van zijn werknemers. De techgigant weigerde dat, naar eigen zeggen omdat het te duur zou zijn om al die gegevens te verzamelen. Ook in deze nieuwe zaak weigert Google details bekend te maken, het stelt enkel het oneens te zijn met de aantijgingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content