Google schikt zaak rond Buzz

Google zal 8,5 miljoen dollar betalen na een klacht over zijn sociale netwerk Buzz.

Google zal 8,5 miljoen dollar betalen na een klacht over zijn sociale netwerk Buzz.

Dat blijkt uit juridische documenten die vrijdag vrijgegeven werden, op een moment dat de groep zijn beleid wil verbeteren rond het privé-leven van internetgebruikers. Het akkoord tussen Google en zeven klagers moet nog wel goedgekeurd worden door een federale rechter in San Fransisco.

Buzz is een poging van de internetgigant om de concurrentie aan te gaan met de sociale netwerken Facebook en Twitter. Bij de lancering op 9 februari creëerde Buzz voor de gebruikers van de e-maildienst Gmail een lijst met te volgen contacten, en van contacten die hen volgen. Die lijst was voor iedereen toegankelijk, een functionaliteit die hevig bekritiseerd werd en Google dwong om veranderingen aan te brengen. “Google heeft de interface van Buzz veranderd, wat zijn werking duidelijker maakt voor de gebruikers”, staat in het gerechtelijk akkoord.

De advocaten die zich met de klacht bezighielden, legden beslag op 30 procent van de som en de 7 klagers zouden elk niet meer dan 2.500 dollar krijgen. De rest van het geld wordt in een fonds geplaatst voor organisaties die zich inzetten voor het vrijwaren van het privé-leven of voor onderwijs. Het akkoord roept Google ook op om de gebruikers van Buzz meer te sensibiliseren voor de bescherming van hun persoonlijke informatie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content