Google+ ‘spamde’ 80 minuten

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Google+ gebruikers kregen een stortvloed aan ‘notifications’ door een storage-probleem.

Een probleem met schijfruimte bezorgde Google+ beta gebruikers gedurende 80 minuten een overvloed aan ‘notifications’.

Google’s Sr v-p for social Vic Gundrota verontschuldigde zich in Google+ voor de ‘spam’ die deze dienst heeft bezorgd aan de bètagebruikers. Blijkbaar was gedurende 80 minuten onvoldoende schijfruimte beschikbaar voor de service die ‘notifications’ in Google+ bijhoudt. “Daardoor bleef het systeem maar proberen om ‘notifications’ uit te sturen. Telkens en telkens weer,” aldus Gundrota. Uit de commentaren op zijn verontschuldigingen blijkt wel dat de ‘fans’ Google deze uitschuiver wel vergeven.

In Google+ zorgen ‘notifications’ ervoor dat een gebruiker wordt verwittigd als ‘zich een activiteit voordoet die betrekking heeft op jou’. Sommige gebruikers menen dan ook dat Google+ sowieso teveel berichten verstuurt, maar dat kan wel worden bijgesteld.

Overigens blijven de commentaren op Google+ bijzonder sterk uiteenlopen. Heel wat vroege gebruikers zijn in de wolken, terwijl anderen de dienst afdoen als ongeschikt voor wie geen nerd is. Met allicht meer dan een graantje waarheid in beide standpunten.

Duidelijk is wel dat Google+ momenteel nog in een testfase is, en dus overduidelijk nog niet meteen de vervanger is voor Facebook bij de grote massa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content