Google-stichters Page en Brin 5,9 miljard dollar meer waard op 24 uur

© Belga
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Nadat een meevallend winstrapport het aandeel voor het eerst boven de 1000 dollar stuwde, mogen Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zich in één klap 5,9 miljard dollar (4,3 miljard euro) rijker noemen.

Vrijdagmiddag Amerikaanse tijd stond het Google-aandeel op een zuchtje van 1012 dollar, veertien procent meer dan een dag eerder. Dat zorgde ervoor dat beide stichters van het bedrijf in één klap een handvol miljarden meer waard waren.

Volgens de website van het zakenblad Forbes kreeg Google-CEO Larry Page (40), de dertiende rijkste man van de VS, er 3 miljard dollar bij. Hij is nu 28,3 miljard dollar (20,6 miljard euro) waard. De eveneens veertigjarige Sergey Brin, nummer veertien op de Forbes 400-ranglijst van rijkste Amerikanen en het hoofd van de geheime Google X-labs, haalde 2,9 miljard op en weegt nu 27,7 miljard dollar (20,2 miljard euro).

Google verdient zijn geld aan advertenties op webpagina’s en mobiele apparaten. Vooral die laatste categorie heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen, benadrukte de zoekgigant bij zijn winstrapport. Meer dan een miljard mensen lopen vandaag rond met een smartphone die draait op Android, het mobiele besturingssysteem van Google.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content