Google Street View niet overal graag gezien

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Britse dorp Broughton is een blinde vlek in Google Street View. Dorpsbewoners zagen het niet zitten dat een Google-wagen het dorp binnenreed.

Het Britse dorp Broughton is een blinde vlek in Google Street View. Dorpsbewoners zagen het niet zitten dat een Google-wagen het dorp binnenreed.

Naar verluidt trokken verschillende dorpsbewoners de straat op en hielden ze de auto van Google staande. Via die wagen met een speciale camera, fotografeert Google dorpen en steden met de bedoeling die beelden te verwerken in Google Maps.

De reden voor de ‘volkswoede’ in Broughton, is te zoeken in een ‘inbraakplaag’ die het dorp al wekenlang teistert. Een van de bewoners fulmineerde tegen een reporter dat er de afgelopen zes weken al drie (!) inbraken geweest waren in Broughton. Dat Google de huizen fotografeert, komt volgens de bewoners over als een ‘open uitnodiging’ voor criminelen.

Het is zeker niet het eerste incident waarmee Google moet afrekenen. Google krijgt herhaaldelijk de vraag binnen om foto’s te verwijderen uit de Google Maps dienst van mensen die vinden dat hun privacy geschonden werd.

Onlangs raakte overigens nog bekend dat in het Britse Bradford een Google Street View wagen van de weg werd geplukt door de politie. Volgens enkele getuigen reed de wagen in een rijstrook voor bussen en taxi’s, waarna hij ook nog eens te snel door het centrum van Bradford sjeesde. De camera zelf werd duidelijk niet in beslag genomen, want de beelden zijn netjes terug te vinden in Google Street View. Vergetelheid van Google of bewust gedaan?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content