Google-tablet in november?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Er zijn weer Amerikaanse bronnen die details over de Google-tablet de wereld in sturen.

Er zijn weer Amerikaanse bronnen die details over de Google tablet de wereld in sturen. Het meest opmerkelijke is toch het besturingssysteem.

Eigenlijk zijn zowat alle ‘nieuwe’ geruchten herhalingen (bevestigingen?) van vroegere geruchten. Google werkt aan een tablet pc. Dat doet het bedrijf samen met HTC, dat ook de onlangs geschrapte Nexus One smartphone bouwde. Het Amerikaanse Verizon is de telecompartner van dienst, zo bevestigde het bedrijf al vaagweg.

Twee opmerkelijke elementen wel: er is een concrete datum, meerbepaald 26 november 2010. In de VS wordt die dag trouwens ‘Black Friday’ genoemd, de dag na Thanksgiving en steevast de drukste shoppingdag van het jaar.

Ook opmerkelijk is de bevestiging dat het over een toestel op basis van Google Chrome OS gaat. Dat is een nieuw, open source, webgebaseerd besturingssysteem. Toch een straffe keuze, aangezien in het najaar ook een hele rist tablets zal gelanceerd worden die draaien op Android, het evenzeer open source besturingssysteem van Google dat gericht is op mobiele toestellen. Voor welk besturingssysteem moet de gebruiker dan opteren, als zelfs Google niet kan kiezen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content