Google test carpooldienst Waze in San Francisco

. © .

Waze, de verkeers- en navigatie-applicatie van Google, heeft dinsdag de nieuwe app “Waze Carpool” gelanceerd.

Gebruikers van Waze kunnen daarmee aangeven dat ze een lift nodig hebben, in ruil voor een minimaal bedrag. Voorlopig is de app alleen nog maar te gebruiken door ongeveer 25.000 werknemers van een reeks ondernemingen in de San Francisco Bay Area.

“Waze Carpool maakt het gemakkelijker om een buurman of een collega in de buurt te helpen. De omwegen zijn minimaal en je mag op de carpoolstroken rijden”, luidt het in een mededeling.

Waze benadrukt wel dat het systeem “focust op het dekken van de kosten en niet op het generen van een inkomen”. Gebruikers moeten bij een ritje via Waze Carpool dus enkel de minimale gebruikskosten van de auto betalen aan de bestuurder; het aangeraden tarief daarbij is 54 cent (dollar) per mijl (1,6 kilometer). Op dat vlak verschilt het dus van bijvoorbeeld de taxidienst Uber.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google kocht Waze in 2013 voor ruim 1 miljard euro. Via de app kunnen gebruikers elkaar voorzien van realtime verkeersinformatie, zoals files, ongevallen en snelheidscontroles. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content