Google toont ontwikkelaars hoe ze apps moeten bouwen

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Google heeft een demo gemaakt die ontwikkelaars laat zien hoe ze apps moeten bouwen die tegelijk op smartphones, tablets, Android Auto, Android Wear en Google Cast kunnen draaien.

De demo-app is een referentieontwerp, en Google maakt hem om die reden ook niet beschikbaar in Google Play. Ontwikkelaars kunnen de code wel krijgen via GitHub, de uitwisselingssite voor opensourceprojecten.

De app biedt hen de mogelijkheid na te gaan hoe de problemen die mogelijk naar boven komen met het bouwen van een crossplatformapp kunnen worden opgelost. De demo heet ‘Universal Music Player’. Het is een heel kale app, maar alle functies werken.

De app maakt gebruik van een aantal nieuwe features die Google met Android Lollipop beschikbaar stelt. Zo helpen MediaStyle notifications, MediaSession en MediaBrowserService het navigeren tussen verschillende media en het afspelen ervan op verschillende apparaten.

Google is niet het enige bedrijf dat inzet op het crossplatform-gebruik van apps. Ook Microsoft legt bij het ontwikkelen van Windows 10 een zwaar de nadruk op het de mogelijkheid om apps de bouwen die kunnen draaien op alle eindgebruikersapparatuur waar het nieuwe Windows op staat.

I.s.m. AutomatiseringGids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content