Google toont prototype iPad-concurrent

Google heeft op zijn Chromium-website een concept geschetst van hoe een eventuele iPad-killer met het Chrome OS er zou kunnen uitzien. Wordt 2010 het jaar van de tablet?

Google heeft op zijn Chromium-website een concept geschetst van hoe een eventuele iPad-killer met het Chrome OS er zou kunnen uitzien. Wordt 2010 het jaar van de tablet?

Officieel heeft Google nog niet bevestigd dat het aan een eigen tablet-computer werkt. Maar dat het bedrijf op [het eigen Chromium-blog enkele duidelijke conceptfoto’s] geplaatst heeft, inclusief een filmpje van hoe de bediening in zijn werk gaat, toont wel dat het ernstig overweegt om [de pas voorgestelde iPad] van Apple het vuur aan de schenen te leggen.

De mogelijke tablet-pc van Google zou net als de iPad met een virtueel keyboard werken, dat je met je vingers bedient. De tablet-pc draait met het Chrome OS dat Google ontwikkelde voor de markt van netbooks. Het op Linux gebaseerde besturingssysteem werd pas in november vorig jaar voorgesteld als een verlengstuk van de Google Chrome browser en plaatst het web – of de ‘cloud’ zoals je wil – helemaal centraal.

Als Google echt een tablet-pc uitbrengt, kan dit in heel wat aspecten een boeiende strijd met Apple worden. Zo houdt Google bijvoorbeeld sterk vast aan open standaarden, terwijl de iPad net een gesloten systeem is. Google zal dan overigens niet alleen met Apple maar allicht ook met Microsoft moeten afrekenen. Op de afgelopen Consumer Electronics Show in januari [toonde] Microsoft-ceo Steve Ballmer immers nog een prototype van een tablet-pc van HP. Die ‘Slate PC’ heeft bijzonder veel weg van de iPad, en draait onder een aangepaste versie van Windows.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content