Google toont prototype van modulaire smartphone (video)

In een nieuwe video van Google is een prototype te zien van de eerste modulaire smartphone waaraan het bedrijf werkt – bekend onder de naam project Ara.

De video stelt het team achter Project Ara voor en is gemaakt door de Nederlander Dave Hakkens, die met Phoneblocks een soortgelijk concept bedacht en inmiddels nauw betrokken is bij het project van Googledochter Motorola.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Modulaire smartphone

De modulaire smartphone moet bestaan uit losse onderdelen of ‘modules’ – een processor, een toetsenbord, een scherm, een batterij – die u apart kunt kopen bij verschillende fabrikanten om zo een gepersonaliseerde smartphone samen te stellen.

Als bepaalde componenten het begeven, kan je ze makkelijk vervangen door nieuwe, zodat je je toestel niet voor het minste hoeft weg te gooien. Zo’n telefoon kan in theorie dus niet kapot.

Google wil zijn ‘modulaire’ telefoon volgend jaar op de markt brengen voor 50 dollar. Lees meer over Project Ara. (KVDA)

Partner Content