Google-topman uitgelachen na uitspraak ‘Android veiliger dan iPhone’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Android is veiliger dan de iPhone’, zei Google-topman Eric Schmidt op een symposium van Gartner. Het publiek moest er om lachen, want Google’s besturingssysteem heeft de reputatie veel malware te bevatten.

Google-topman Eric Schmidt kwam tijdens het Gartner Symposium spreken over zijn aankomende boek, ‘No Adult Supervision Required: How To Build Succesful 21st Century Companies’.

Een Gartner-analist vroeg hem echter ook naar het veiligheidsgehalte van de Android-software voor smartphones en tablets, waarop Schmidt zei: ‘Android is veiliger dan [het iOS-besturingssysteem van] de iPhone’. Deze uitspraak werd weggelachen door het publiek, dat hoofdzakelijk bestond uit CIO’s en IT-managers.

Dat komt omdat het open Android-platform de reputatie heeft eerder onveilig te zijn. Onlangs beweerde het Japanse antivirusbedrijf Trend Micro nog dat de hoeveelheid risicovolle Android-apps de kaap van de 1 miljoen overschreden heeft, waarvan 75 procent ronduit kwaadaardig is.

In maart 2013 stelde het antivirusbedrijf F-Secure in zijn ‘Mobile Threat Report’ ook al dat Android 79 procent van alle mobiele bedreigingen in 2012 vertegenwoordigde. Bij Apple, dat zijn platform veel strenger afschermt, ging het maar om 0,7 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content