Google-topman: ‘Verdrijf IS naar het Dark Web’

© BELGA

IS zou zijn propaganda niet mogen verspreiden via het internet ‘waar wij allen van genieten’. Dat stelt Jared Cohen, directeur Ideas van Google.

Cohen sprak op een bijeenkomst in London over de bestrijding van IS in cyberspace. Thema van die bijeenkomst was de noodzaak om IS ook op internet te bestrijden. De organisatie maakt zeer intensief gebruik van dat medium om zijn boodschap te verspreiden en aanhangers te werven. De initiatiefnemers van de bijeenkomst denken dat IS op de grond niet te verslaan is als het zijn gedachtegoed kan blijven verspreiden via internet.

Jared Cohen denkt dat dat het succes van de IS-propaganda het best te bestrijden is door het publiek dat er kennis van neemt te beperken. En dat kan volgens hem het beste gebeuren door ervoor te zorgen dat IS zich niet kan manifesteren op het open web. Cohen roept sociale media en andere betrokken instanties daarom op alle accounts die betrokken zijn bij de verspreiding van IS-boodschappen af te sluiten. Dan zou de organisatie alleen nog het vele malen minder drukbezochte Dark Web kunnen gebruiken voor propagandadoeleinden.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content