Google verkoopt Nexus-smartphones -en tablets nu ook via Belgische Play Store

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er is een apparatensectie toegevoegd aan de Belgische Play Store. Daar kan je producten uit Google’s Nexus-gamma (die Google samen met verschillende andere hardwareproducenten bouwt) rechtstreeks kopen.

Nexus-toestellen die vanaf nu in de Belgische Play Store verkrijgbaar zijn, zijn de Nexus 5-smartphone en de Nexus 7-tablet. Ook zijn er enkele accessoires te koop. In de Play Store zijn deze toestellen goedkoper dan in de meeste andere Belgische winkels. De goedkoopste Nexus 5 kost er 349 euro, de Nexus 7 gaat vanaf 229 euro over de toonbank.

Nog geen Chromecast in België

De Nexus 10 en de Chromecast ontbreken. In het geval van de Chromecast is dat opmerkelijk, aangezien Google dit apparaatje (een adapter die content van draagbare toestellen naar een televisie kan overzetten) vandaag wél uitgebracht heeft in tal van andere Europese landen (en in Canada).

Om het toestelletje van de grootte van een USB-sleutel te laten werken, heb je een televisie met een HDMI-ingang en een WiFi-verbinding nodig. Eens geconfigureerd, communiceert Chromecast met je smartphone, tablet of laptop.

De online video’s van YouTube (dat een filiaal is van Google) kunnen dankzij een “cast”-icoontje overgezet en bekeken worden op televisie. De smartphone verandert dan in een afstandsbediening waarmee je het volume kan regelen, de volgende video kunt selecteren of een andere app kunt openen.

Het Google-snufje doet zijn intrede in 10 Europese landen (Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Groot-Brittannië en Zweden) en in Canada. In Nederland kost het gadget 35 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content