Google verkoopt nu ook e-boeken in België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Belgische gebruikers kunnen voortaan ook e-boeken kopen via Google Play. Er zijn titels beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Zopas kregen Belgische gebruikers al toegang tot Google’s muziekaanbod (Google Play Music), en nu is ook de digitale boekendienst Google Play Books beschikbaar in ons land.
Er zijn titels beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels. Randbemerking hierbij is dat het niet mogelijk lijkt te zijn om boeken te sorteren op taal. Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige boeken staan door elkaar in de Play Store.

De e-boeken die je via Google Play Books aanschaft zijn compatibel met smartphones en tablets die draaien op Google’s eigen Android-besturingssysteem, maar ook met iPhone, iPod touch en iPad (vermits je de Google Play Store-app geïnstalleerd hebt). Verder kan je digitaal lezen via elke webbrowser, en op e-readers die het Adobe eBook-platform ondersteunen, zoals de Sony Reader en de Nook van Barnes & Noble. Je Google-boeken kunnen voorlopig niet geüpload worden naar de Amazon Kindle, tenzij je via de browser leest. Hetzelfde geldt voor Google’s Chromebooks.

Alle boeken zijn te downloaden voor offline gebruik. Je kunt in Google Play Books ook eigen documenten opslaan in pdf- of ePub-formaat.

Google is, na Apple dat zijn iBookstore in 2011 naar België bracht, de tweede Amerikaanse grootmacht die actief is op de Nederlandstalige e-boekenmarkt. Als daar weldra ook Amazon nog bijkomt, wat al een tijdje verwacht wordt, zal dat ongetwijfeld een immense impact hebben op het traditionele Belgische boekenvak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content